Dagbladet "Arbejderen"

Abonnér på Dagbladet "Arbejderen" feed
Opdateret: 7 minutter 5 sekunder siden

Ukraine fem år efter majdan-oprøret

8 timer 6 minutter siden
Fem år efter majdan-oprøret marcherer de højreekstreme kræfter stadig oftere i gaderne. Uligheden stiger, og levestandarden er faldende. Ukraines gæld til IMF vokser. Det samme gør de 100 rigestes formuer – sidste år med 43 procent.

Unge viser vejen – støt klimakampen

9 timer 35 minutter siden

Kom og bland jer i debatten, så vi sammen kan presse politikerne og hjælpe skolebørnene i kampen for vores jord. Danmark skal gå forrest – fordi vi kan!

Sådan lyder opfordringen fra Netværk for Velfærd og Demokrati, som indbyder til en konference om klima og miljø torsdag den 28. marts klokken 17 til 21 hos HK Hovedstaden, Svend Aukens Plads 11, tæt ved Islands Brygge metrostation.

FN: Narkotikapolitikken virker ikke

11 timer 47 minutter siden
En ny rapport fra FN slår fast, at der ikke er nogen evidens for, at en strafbaseret tilgang på narkotikaområdet skulle have nogen positive effekter. Tværtimod er den aktuelle politik kontraproduktiv på helt centrale områder.

Regeringen skylder kommunerne penge

12 timer 10 minutter siden
Sundhedsreformen vil øge kommunernes budgetproblemer. I forvejen mangler kommunerne penge på grund af regeringens spareplaner.

Dom mod illegale dronedrab

12 timer 42 minutter siden

Tirsdag afsagde en domstol i München en opsigtsvækkende dom i en sag om USA's brug af droner for at dræbe formodede terrorister i Yemen.

Hvorfor jagter man fiskerne?

12 timer 48 minutter siden
Når landmænd opkøber mindre gårde, så er det helt i orden, men når fiskerne opkøber mindre skibe, så er det pludseligt ulovligt.

Brexit – uden en hård grænse

13 timer 1 minut siden
Man kan ikke lade være med at få den tanke, at det kaotiske forhandlingsforløb om Storbritanniens udmeldelse af EU har skullet tjene til skræk og advarsel for andre lande, der kunne tænkes at gå samme vej.

Velfærdsbevægelse øger presset mod budgetloven

13 timer 8 minutter siden
Københavnske fagforeninger starter kampagne for at få skrottet budgetloven. Også i andre dele af fagbevægelsen øges kritikken af budgetloven, der er en konsekvens af EU's finanspagt.

Omstridt lov skal op på kommunalt topmøde

13 timer 16 minutter siden
Enhedslisten har fået et flertal i Helsingør Byråd til at stille forslag på det kommunalpolitiske topmøde om konkrete ændringer af budgetloven.

– Jeg bor i en ghetto

ons, 03/20/2019 - 17:17

Ældrestyrken i Hillerød fortsætter med det femte møde i sæsonens møderække med politisk diskussion. Det finder sted mandag den 25. marts klokken 11 i Røde Hus, Holmegårdsvej 2.

Indlederen denne gang er Janni Milsted, næstformand i Mjølnerparkens bestyrelse.

Påvirkningslov er vedtaget

ons, 03/20/2019 - 13:54
Et flertal i Folketinget vedtog tirsdag den kontroversielle lov mod påvirkning, som flere juraeksperter har advaret imod. Loven skaber en meget uklar retstilstand.

Klimaændringer kan spores i kunsten

ons, 03/20/2019 - 10:40
Med naturvidenskaberne er det i de sidste 200 år gået stærkt med både landbrugsproduktionen og fortrængningen af naturen i Danmark, som man kan se det i landskabsmalerier fra samme periode. Det har påvirket klimaet, men hvad eller hvem er synderen?

Alternativ for Sverige?

ons, 03/20/2019 - 08:28
Der er klare lighedspunkter mellem det nye højreekstreme parti Alternativ for Sverige og flere af de tilsvarende danske partier, for eksempel Nye Borgerlige. Det nye svenske parti måtte drage til København for at finde lokaler til en konference.

Israelsk taskforce skal bremse kritik af landet under Eurovision

ons, 03/20/2019 - 08:28
Israelske ministerier har nedsat en taskforce, som skal håndtere kritik af landet under Eurovision i maj. Vinderne af Islands Melodi Grandprix risikerer indrejseforbud, fordi de har støttet boykot af Israel.

Om DSB og togtrafikken

ons, 03/20/2019 - 08:04
I Aftenshowet på DR1 falder snakken på kollektiv på trafik, og finansminister Kristian Jensen siger, at så længe DSB ikke har materiellet til at køre i timeplan mellem de fire største byer, så skal vi ikke investere mere i togtrafikken.

Klimakamp og social retfærdighed

ons, 03/20/2019 - 07:51
Klimakampen er blevet en folkelig sag. Venstrefløjen har et kæmpe ansvar for at bidrage til, at den forbindes med kampen for social retfærdighed.

Ghettorapport mangler faglig viden

ons, 03/20/2019 - 07:00
Hvor er alle de positive erfaringer, som de udsatte boligområder har gjort sig med at få mennesker ud af kriminalitet og i arbejde, spørger ekspert efter at have læst regeringens redegørelse om parallelsamfund.

EU-agentur skal godkende jernbaner i Danmark

ons, 03/20/2019 - 07:00
Fremover skal EU's Jernbaneagentur overtage flere opgaver fra den danske, ansvarlige myndighed på jernbanen, Trafikstyrelsen. I Norge har EU's jernbanepakke vakt stor debat.

Enhedslistens forårsudsalg

ons, 03/20/2019 - 05:43

Et flertal af befolkningen i Storbritannien sagde ja til udmeldelse af EU. Siden har den britiske regering og dens partnere i EU systematisk arbejdet for at omstøde folkeviljen, som vi har set det så mange gange før – også i Danmark.

Banker får adgang til den danske statskasse

tir, 03/19/2019 - 17:15
Her i 2019 skal eurolandene træffe beslutning om en statslig finansieret "bagstopper-fond", der skal træde til i tilfælde af en ny finanskrise. Det kan også få konsekvenser for Danmark, hvis vi går med i bankunionen.

Sider